MER JUL

Den store juletiden omringer oss. 

Vi har innsett at det ikke kommer til å bli hvitejulekort-omgivelser hos oss i år, om ikke Bygdehexa klarer å mestre sin snømagi igjen. Det er alltid koselig og stemningsfullt med snø på julaften, og tidligere år har Bygdehexa rett som det er fått skylden for å lage vintervær. Hun laget nemlig en egen snøsang allerede som ganske liten hex, og denne melodien hadde en tendens til å gå i oppfyllelse... Som voksen og litt mer ansvarsbevisst, har hun etter utrykkelige ønsker avstått fra å trylle med naturkreftene. For det er jo ikke alle som er like begeistret for dette hvite vidunderet. Da vi hadde vinterens eneste snøfall og julestemning ca 5. november, måtte hun virkelig jobbe hardt for å bli trodd, da hun sa at hun IKKE hadde spilt snøsangen... At hun nesten ikke husket den lenger, og at pianoet var så utemt at hun snarere ville lokke fram hetebølger enn snøfall nå om dagene. 

Men nå, med jukedagene like rundt hjørnet... Nå er det vel på tide med litt vintervakkert hokuspokus o form av snøkrystaller? I kveld skal snøsangen igjen lokke naturkreftene til snødans. Uansett hvor mange varmegrader YR og de andre kan lese på sine radarer. Kanskje kan snøsangen nok en gang riste snøkulen vår og gi oss hvit jul - mot alle odds?

GOD JUL TIL DEG OG DINE KJÆRE❤

FØRJULSTANKER I EN MØRKETID

5.Desember 2014

Du leste kanskje " Førjul-stanker"? Når helgen har kommet i gang kan det hende du får svar på hva dette egentlig dreier seg om... I mellomtiden kan du kose deg i din egen førjulstid, nyte de små magiske stundende før de smelter og blander seg med alt det andre som skjer i tiden. En tid krydret med minner og stress, sanselige inntrykk og mange kreative uttrykk. Men fortsettelse følger... ikke.. Julen kom og gikk uten flere ord til hjemmesida. Nytt år gir nye muligheter på mange plan!

HALLOWEEN - IGJEN????

27. OKTOBER 2014

 
Det kan iallfall virke som om noen har det travelt med å krysse av på kalenderen, slik at dagene snubler i hverandre, fortere og fortere. Dette er et tegn på at man begynner å dra på årene, sier de. 
"Ja ja, "tenker Bygdehexa om den saken. "Noe skal man jo en gang dra på her i livet. Bedre å dra på årene enn hele robåten", sier hun med et skuldertrekk. 
Det er sikkert at barn i alle aldre, og i mange av verdens land, varmer opp til jul ved å besøke nabolaget iført de skrekkeligste kostymer. "KNASK ELLER KNEP!" er et uttrykk som Bygdehexa får hekseskudd av, påstår hun. Men hittil har hun vært heldig og ikke få besøk av et eneste blodig monster, råtnende kadaver med unaturlig livlig latter, eller varulv av noe slag. Det nærmeste hun har kommet må være da en varebil kjørte feil på vei til naboen. Og det er tvilsomt om han noengang gjør den tabben igjen: Bygdehexa hadde nettopp farget hår og øyebryn da han banket på... Og det verserer visst fremdeles skrekkhistorier på bygda om den gale dama og hennes forferdelige Halloween-kostyme. Ingen små spøkelser med ønske om å hvile i fred etter sengetid, kan finne på å snuble fram til hennes dør igjen. EVER!
Og det er jo ikke så leit at det gjør noe, synes Bygdehexa, som planlegger å foreta den tradisjonelle hårfargingen omtrent på denne tida... 
HAPPY HALOWEEEN   

BYGDEHEXA IS BACK...

Bygdehexer burde skamme seg noe ganske alvorlig: hjemmesida har ikke bare vært forsømt, men i tillegg STENGT, med BREV & BESØKSFORBUD!! Alt dette bare fordi hun var vågal nok til å sette ordet "PJONING" på trykk... Det er i iallfall den forklaringen hun serverer når vi spør hvorfor det ikke har vært tegn til liv på hjemmesida i lange tider. Ja, den har faktisk vært nede for telling siden sommeren. Man har etterlyst oppdateringer, og savnet Bygdehexas mange sprell. Spekulasjonene har florert: HVA HAR SKJEDD???? HAR HUN FÅTT I SEG GIFTIG SOPP? KAN HUN HA DRATT TIL BLOKSBERG??? 
Men selv med nært forestående soppsesong var alt helt stille på hjemmefronten.... Hjemmesiden var som sunket i jorden. Helt til en dag i vakre september:  nå er sida gravd fram fra glemsel og ytre space, og Bygdehexa er på beina igjen, med soppkurv på armen og Mindy i fri dressur ved sin side; TATAAAA!!!
Det er med dette duket for gjenåpning av nett-klassikeren som dere kanskje har ventet på... noen av dere....? 
Det er ganske flaut og beklagelig at dere har måttet vente så lenge. Men herved erklæres hjemmesiden som friskmeldt!
Velkommen tilbake:-)

OM PJONING OG ANDRE NYTTÅRSPROSJEKTER

28. februar 2014

Jula 2013 er over for mange måneder siden! Nyttårsaften med sine gode intensjoner og avstand fra alt som ligner fyrverkeri har kommet og gått i sitt vanlige travle tempo. Det er like før vi kan erklære at jula varer helt til påske. Hjemmesida har faktisk ligget i dypeste vinterdvale siden november... Det skulle ikke være mulig, men Bygdehexa får til det utroligste. 
Tida later til å gå så fort at framtida er over oss før vi rekker å gripe dagen. Men Bygdehexa har i det minste tatt tak i en rød tråd, eller et nyttårsforsett av. Eldre årgang: hun har endelig tatt mot til seg og lært flettestrikking! Det var i første omgang (he he!) takket være magasinet LEV LANDLIG, hvor det sto en lettfattelig oppskrift på flettestrikket skjerf og pute. År med frustrerende mønsterfobi var endelig over for vår pinglete hex, og hittil har det blitt en litt merkelig formet "kurv" og et langt mer lovende putetrekk! Begge deler ble vurdert å kunne bli brukbare skjerf på et visst stadium;) 
Og ikke nok med at hun har fått øynene opp for flettestrikk; nå står PJONING for tur! Ja, du leste riktig : PJONING egen hekleteknikk (på engelsk he ter det sheperd's knitting ) som blant annet kan benyttes til å lage votter, tøfler, luer etc. og visstnok utrolig mye annet til hygge og nytte! Man kan jo ikke la være å prøve gammelt nytt når man bare trenger heklenål og garn for å utrette noe:) Bygdehexsas bestevenninne Pulverhexa nevnte at hun hadde lært seg å pjone. Var det noe med OL - lua?  Etter å ha eksperimentert litt med det artige ordet, fant Bygdehexa ut at tiden var kommet for å bli med-pjoner ( pionér liksom) Så da var det jo bare søke på nettet, som har svar på det meste. Ingen grunn til å gå omkring og lure på noe nå til dags! Svaret er ofte bare en touch-skjerm unna! Kunnskapen kommer til en laptop/mobil/tablet nær deg! 
Og resultatet hittil har blitt en lettere uformelig greie som trolig kan brukes til å varme opp frosne halvfulle lommelerker, eller småmakrell som drømmer om karriere på Cat-walken. 
Det var kanskje ikke disse kreasjonene vi har størst behov for i vår-heimen, men ett sted skal man jo begynne! 
Og det kan vi nesten love: det ER bare begynnelsen! Bygdehexa gir ikke opp selvom drøm og virkelighet ikke passer som hånd i hanske. For, som hun pleier å filosofere: det kommer egentlig an på hanskens størrelse...