Blogg

12. nov, 2011

Så har vi fått mulighet til egen blogg på hjemmesida! Dette skal selvsagt prøves ut, men ikke uten en viss prestasjonsangst, merker jeg...  Egentlig har jeg lenge brukt forsiden på hjemmesida på en slags bloggete måte. Men dette er spesielt tilpasset for blogge-formål.

November renner videre, og det er bare å følge med. Adventshelga er ikke lenger et sted i det fjerne, men bare et par uker unna! I år har jeg tenkt å la julestemningen komme når den vil selv. Tidligere har jeg utsatt alt julete til nettopp adventshelg nr. 1. Men nå skal jeg smake kakemann der de dukker opp. Julebrus og julemarsipan likeså! Og jeg skal åpne hele adventskalenderen når jeg føler for det. Neida, ikke det siste! Noen tradisjoner er og blir "hellige" Og min julekalender fra Jacquie Lawson kan ikke åpnes før tiden uansett... Så smart er den!

Aller første blogg-innlegg dreier seg med dette om testing og utprøving på ulike plan i livet, og i den lokale virkeligheten. "Man lærer ikke noe nytt om man ikke foretar et lite eksperiment fra tid til annen", som Platon så treffende formulerte... Allerede de gamle grekerne hadde jo sin julekalender der det gjalt å lage ett nytt visdomsord for hver desemberdag...

hørtes dette rart og ukjent ut? Du har selvsagt helt rett!!! De gamle grekerne var jo på ferde før vår tidsregning (var de ikke det, da?) så de hadde ikke noen julekalender i det hele tatt! (stakkars) Men visdomsord og filosofiske betraktninger om livet hadde de så det holdt. Det var forresten på denne tida,  i den klassiske antikken, at kloke hoder rullet og grekerne hadde en høy stjerne i Europa.

Som du forstår var ikke min utdannelse helt bortkastet. Men det er svært lenge siden jeg satt på skolebenken og hadde historie nå. Det jeg lærte en gang i det forrige årtusen, begynner å falme, det må jeg innrømme. Men sånn er det jo med det man ikke holder ved like!

Historiske fakta i fri dressur er kanskje ikke til å bli klok av, men det kan jo være litt artig. Og som vi vet: en god latter forlenger livet, mens en liten latter også gjør underverker i den mørke årstiden...

For harde facts, sjekk wikipedia....

Håper du henger med videre! Ha en god og lun novemberhelg!

Takk for oppmerksomheten