VÆR HILSET!

Vi er en liten familie med to voksne +  to katter og èn hund. Våre firbente familiemedlemmer heter  Kitty & Lizzy, av typen huspus, og Mindy, som er Kromfohrländer. Livet er ikke det samme uten dyr!
Jeg må også nevne vår kjære hund 
Kaisa  som døde 30.april 2010. 

KITTY BANDITTY OG LIZZY
Våre nyeste familiemedlemmer ble født 9 april 2010, hos vår nærmeste nabo. Mindy tok spesielt godt imot dem da de flyttet til oss 25 juni, og nå er de blitt skikkelig husvarme!  De liker å oppdage livet utenfor og er stadig på små turer. Men de vet heldigvis hvor de hører hjemme!

MINDY
Winterblue's
Aminda er en Kromfohrländer. Hun ble født på Flatåsen i Trondhjem 15.11.2008 og flyttet hit til oss 18.01.2009. Hun har levd opp til inntrykket jeg fikk da jeg traff mamma Reina for første gang: vennlig og glad. Og veldig kjærlig. I starten hadde hun et noe anstrengt og konfliktfylt forhold til sin "storesøster" Lexypus. Kaisa var hennes forbilde, og har lært henne mange gode vaner. Mindy er usedvanlig lettlært synes jeg (-som var vant til en Briard med "intelligent ulydighet" og en del egeninitiativ som en del av rase-egenskapene ) og stort sett super-lydhør. Hun har ikke lyst til å stikke av, for det er en del skumle vesner som lurer her ute på landet.... Både ugler, gauper, ulver, elger,  grevlinger kan lure i skyggene. Og så disse ufattelig nifse kattene! Det er katter overalt, og alle ser på Mindy som en potensiell kamerat (-eller  klorebrett??? lurer Mindy på...) Hun er jo ikke så stor. Og enda har jeg ikke nevnt det mystiske pinnemonsteret....

STEVE

Min mann kommer fra England og heter Steve. I tillegg til å være glad i dyr har han en stor hobby: modell-jernbane! Og da snakker vi miniatyr-tog for voksne, ikke leketøy! Han er dessuten glad i musikk.

"UNDERTEGNEDE"

Steve og jeg "møttes" i sin tid på nettstedet "Nordic-Friends" , gjennom felles interesse (les "lidenskap") for hverandres hjemland.  Han hadde vært i Norge i midten av 70-tallet, og elsket det! Jeg brukte et hvert påskudd for å reise til England, og kunne godt tenkt å bli boende der. Men nå har vi funnet DRØMMEPLASSEN på jord! Jeg har funnet ut at jeg ikke lenger har behov for å reise bort. Fritiden, eller de få timene man har igjen etter en arbeidsdag, brukes til å finne på aktiviteter sammen med mann, katt og hunder - og familien ellers. Jeg har mange interesser: musikk, akvarellmaling, hus og hage for å nevne noe. Og selvsagt Mindy og Lexy  og de nye pusene. Glemte jeg å nevne min mann Steve...?

ET HJEM PÅ LANDET
Stedet hvor vi bor ligger ca 2 små mil utenfor Kristiansand sentrum. Jeg har alltid ønsket å bo landlig, og det gjør vi nå! Huset ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser, med utsikt mot et vann. Her er både fiske- og bademuligheter...( høres jeg ut som et salgsprospekt, eller? ) I dette vannet lever det, i tillegg til ørret og annen fisk, frosk, padder, blodigler og bevere, et stort vintermonster som stønner så det tordner under isen når det blir frost... Da sier bygdefolket at Vannet synger...!

Her er det mer innlandsklima enn "langs kysten" og vi opplever at vintertemperaturen ligger flere grader under det som måles f.eks i Vågsbygd.
"Dette skyldes at vi ikke har golf-strømmen i nærheten" sa min bror med glimt i øyet ( -han bor også her- ) " Her ute må vi nemlig nøye oss med golf-banen..."
(En golfbane ligger bare noen velrettetde golfball-slag unna :-)

Omgivelsene er fulle av muligheter for oppfyllelse både av drømmer og div. forsetter ( som f.eks å gå lange turer flere ganger i uka, eller dyrke egne grønnsaker -eller drømmen om egg fra egne høner.. )
Det er så deilig stille og fredelig at hver dag føles som en søndag. For mange kan dette høres gørr-kjedelig, men etter å ha bodd midt i sentrum av Kristiansand i rundt 10 år, fikk i allefall jeg nok av trafikkstøy og pulserende byliv!
Noe så enkelt som å kunne parkere bilen utenfor huset, er ingen selvfølge i byen. Det vet vi ganske mye om... Nei, takke seg til livet på landsbygda!


Velkommen til gårds!

KORT OM KROMFOHRLÄNDER-RASEN

"EN KROMI PÅ LANDET ER BEDRE ENN...."
Mindy veier nå omkring 10 kg. Har ikke målt skulderhøyden hennes nøyaktig, men i flg rasestandarden skal de være 38-46 cm.
Mindy er lettlært og vennlig. Smidig og kvikk på alle måter, hengiven og glad i folk.  Hun er fleksibel og møter greit nye situasjoner. Hun liker en god tur, men takler også dager med litt mindre aktivitet. Kromi er en selskapshund ( gruppe 9 )  Pelsstellet er jo en drøm i forhold til det jeg var vant til med kaisa (briard). Mindy har ruhåret lang pels. Terrier-opphavet kommer litt fram her. Men den trenger ikke nappes. Om man ikke vil stille hunden så kan man visst velge. Jeg har latt Mindys pels vokse. Hun røyter ikke i vanlig forstand, men noe faller jo av iblant uansett.
Jeg er VELDIG fornøyd som kromi-eier, og anbefaler rasen på det varmeste.

Kommentarer

06.12.2019 08:43

Sølwi Rønnevik

Flott side, kjekt å lese om kromfohrlander. Vi har lest det vi kan finne om rasen og ønsker oss en ruhåret på våren /sommeren. Ikke mange i Norge har jeg forstått.